Штрајк со глад

0
217

Основачот на згаснатиот весник „Врањске“ некогашен претседател на Независното здружение на новинари на Србија, Вукашин Обрадовиќ, соопшти дека започнал со штрајк со глад бидејќи сака да го сврти вниманието на новинарите и јавноста на, како што наведе, сета бесмисленост на борбата за слобода на медиумите која ја води во последните триесетина години. Тој се заклучи во просториите на весникот во центарот на Врање.

Пред да се заклучи во просториите на „Врањске“, тој ги замолил колегите да излезат, истакнувајќи дека тоа е „негова борба“ и негов личен чин. Пред просториите се собрани колеги и пријатели, а се очекува и пристигнување на претставник на НУНС од Белград.