Штрајк во Луфтханза

0
348

Синдикатот на пилотите во „Луфтханза“ објави 24-часовен штрајк на вработените во авиокомпанијата. Поради штрајкот нарушени ќе бидат сите летови на долги и кратки релации од Германија а откажани се 876 летови. Компанијата вчера објави вонреден план на летање а патниците чиј лет е спречен поради штрајкот можат да нова направат бесплатна резервација за друг лет или да го сторнираат летот бесплатно. Синдикатот во компанијата веќе неколку години води преговори со менаџментот на „Луфтханза“ за зголемување на платите за 3,66 проценти.