Штрајкот на УПОЗ ставен во мирување

0
511

Штрајкот на судската администрација ќе мирува за време на летните одмори бидејќи во овој период се извршуваат само нужни работи, односно уште помалку работи отколку во време на штрајк.

Штрајкот ќе продолжи во ист интензитет по завршување на одморите. Исто така, штрајкот ќе се активира ако административците се соочат со закани или притисоци. Платата на административците која судскиот буџетски совет реши да ја скрати, се уште не е исплатена.