Шведска ќе депортира околу 80 илјади бегалци

0
439

Шведскиот министер за внатрешни работи Андерс Игеман денеска изјави дека Стокхолм планира да депортира околу 80 илјади бегалци кои во земјата стигнале во текот на минатата година, а чии барања за азил биле одбиени. Прецизирано е дека владата побарала од полицијата да ја организираат нивна депортација која ќе се одвива повеќе години. Според него, тоа ќе биде направено со специјални чартер летови, бидејќи станува збор за голем број луѓе.