Силен ветер во Битола, опасност и по минувачите

0
516

Промената на времето во Македонија од синоќа донесе силен ветер и повремени врнежи од дожд. Така беше и денеска претпладне, но со поголеми сончеви периоди. Попладневно повремен дожд и силен ветер во градот.  Ветрот некаде предизвика штети, а оваа фотографија која ни ја испрати наш гледач од Порта џез, предупредува на опасност од паѓање на ќерамидите од кровот на една од зградите на ОУ Гоце Делчев во Битола.