Силен ветер во Битола, промеливо време цел месец

0
517

До крајот на месецот не очекуваат серија температурни шокови. Следната недела се предвидува температурите на југот од државата да се искачат до 24 степени. Потоа ќе следи заладување, а во поседните денови од месецот и услови за снег.
Денеска имавме ветровито време. На моменти ударите беа и до 60 милометри на час. И утре променливо облачно време со дневна температура до 9 степени.