Силјан Мицевски бил во дипломатскиот џип во сообраќајната несреќа кај Требеништа

0
5387

Познатиот бизнисмен, поранешен градоначалник на Битола и почесен конзул на Република Србија,  Силјан Мицевски- Циле се возел во џипот со дипломатски регистерски таблички, при сообраќајната несреќа која се случи утрото во блиина на Требеништа, објави порталот ohrid1.com.

soobrohsilmic

Несреќата според информации  се случила при судар на два џипа на магистралниот пат Охрид-Кичево. Притоа повредени се четири лица, кои моментално се вон животна опасност, од кои едното кое е во животна опасност е пренесено на хируршкото одделение во Охрид.

soobr-registr

Вториот џип е со американски регистерски таблички и во него се возеле државjани на Америка.

7420B81A034AE94DAE0C6368928553BB