Силна експлозија во Кабул

0
735

Во авганистанскиот главен град Кабул денеска дошло до силна експлозија. Новинските агенции јавуваат дека експлозијата се случила во близина на аеродромот во Кабул. До експлозијата во која, според наводите на сведоци, имало жртви доаѓа само на неколку денови од серијата самоубиствени напади во Кабул во кои загинаа десетици луѓе. Седми август беше најкрвав ден во кабул од повлекувањето на меѓународните сили кон крајот на минатата година.