Силувана и запалена трансродова активистка

0
628

Познатата граѓанска активистка Ханде Кадер (22) била силувана и запалена, јавуваат светските медиуми.

Ханде Кадер е трансродна жена која што се погласно ги бранеше човековите права и правата на ЛГБТ заедницата.

Социјалните мрежи денеска се преплавени со изразување на сочувство и барање на правда за убиената активистка.