Синоќа доделени 3-то Ноемвриските награди во Прилеп

0
461

Синоќа во големата сала на НУЦК „Марко Цепенков“ пред бројна публика, на свечената седница беа доделени 3-то Ноемвриските награди за достигнувања.

По повод одбележувањето на 3-ти Ноември пред почетокот на свечената седница на Патеката на славните како заслужни прилепчани беа откриени имињата на Благоја Спиркоски – Џумерко и Илија Јанчулески.

Годинава градот,  награда за животно делопо повод З-ти Ноември – Денот на ослободувањето на Прилеп, му се доделува на: Виолета Блажеска и Богдан Грабулоски за 40 години уметничко творештвои развој на ликовната уметност во градот.