Ситуацијата е безнадежна, но не е сериозна

0
633

Ванхауте вчера пред почетокот на средбата изјави дека не е голем оптимист, но дека се надева на напредок.

По завршувањето на преговорите после поноќ Ванхауте на Твитер напиша : „Ситуацијата е безнадежна. Но не е сериозна“, по шти следуваше уште еден твит: „После долги преговори, време е за креативни нешта: спиење. Преговорите продолжуваат утре“.