СЈО ги обжали одлуките на Кривичниот суд

0
506
Специјалното јавно обвинителство ги обжали одлуките на Кривичниот суд, да не им се одреди притвор на осомничените во случајот „Титаник“. Совет од тројца судии од Основниот суд Скопје еден во рок од 48 часа треба да донесе одлука по жалбата на специјалното обвинителство. Ако советот ја профати жалбата и им изрече мерка притвор, осомничените имааат 24 часа рок да се жалат до повисока судска инстанца.