СЈО отвара постапка за Космос под име ТНТ

0
928

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева денеска соопшти дека ова обвинителство отвора нова истрага за уривањето на коплексот Космос на бизнисменот и претседател на партијата ПЕИ Фијат Цановски.

Според Јанева во случајот има злоупотреба на инстиуционалните капацитети од функционери, водејќи се од побуди и мотиви кои се базираат на политичка определба, со цел деградација и нанесување штета на поединци со различна политичка определба. Тоа според Јанева е порака дека и други можат да се соочат со истите напади.

Во случајот има повреда на слободите и правата и предизвикување на имотна штета и според СЈО е јасна порака за третирање на различноста на поединците.