СЈО побара продолжување на куќниот притвор за битолскиот градоначалник Талески

0
814

Специјалното јавно обвинителство по вчерашниот распит на битолскиот градоначалник Владимир Талески побарало од Кривичниот суд да му биде продолжен кучниот притвор.

По вчерашниот распит Талески кусо изјави дека врз основа на една снимка се водела политичка хајка против него и дека целата постапка е наметната.

Тендерите за организирање на училишниот превоз се транспарентни и ние ќе го докажеме тоа“, рече Талески пред новинарите.