Скандал во Грчката православна црква

0
1420

Скандал во Грчката православна црква. Свештеникот на грчката православна црква Џорџ Пасијак е 67-годишен оженет пастор на црквата Св. Спиридон во Вашингтон. Тој морал да поднесе оставка откако во јавноста протече негово „домашно видео“ пишува Њујоркпост, пренесува Дневни Аваз.

Свештеникот на снимката е со значително помладата директорка на верско училиште, 45-годишната Етел Боузалас, која исто така е омажена. По се Боузалас останала бремена со свештеникот кој инаку би познат по неговите традиционални сфаќања.

Штом ја преземал епархијата, тој наложил сите жени на исповест да доаѓаат со прекириена глава, а на снимката што протече во јавноста неможе да се забележи ниту грам од таквата наводна невиност.