Скоро 18 милиони луѓе заразени од коронавирусот

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во светот има 17.7 милиони заразени со коронавирусот.  Досега над 11 милиони луѓе го победиле вирусот.  САД, Бразил и Индија имаат најмногу заразени со Ковид -19.

Во САД има скоро 5 милиони, во Бразил 2.6, а во Индија 1.7 милиони инфицирани.  Зад нив се Русија, Јужна Африка, Мексико, Перу, Чиле, Шпанија и Иран.

СЗО вели дека бројот на случаи значително се зголемува во Австралија, Јапонија, Хонг Конг, Боливија, Судан, Етиопија, Бугарија, Белгија, Узбекистан и Израел.

Од СЗО опоменаа дека со децении ќе се чувствуваат последици од пандемијата.

Share.