Следната недела трибина за каменоломот

0
648

Јавна трибина за рудникот за ископ на минерални суровини во месноста викана Билбил камен, ќе се организира во Битола.

Од здружението „ За нас се работи“ велат дека сите поканети го потврдиле своето учество.

На тринината која ќе се одржи вторник ќе има и претставници од концесионерот, од локалната самоуправа и од ресорното министерво, рече Илија Балтовски.