Сливница некогаш и денеска

0
3978

Новата плажа во Сливница на Преспанското езеро, е едно од најпосетуваните места за ова лето.

13710001_1815832368654405_8984880936668192864_n

Освен дневните забави кои се организираат и навечер е место каде може да се ужива во добра диско забава и музика во живо во ресторанот на оваа плажа.

13754212_1815832371987738_6245158126620989450_n

Оние кои доаѓаат велат дека се позитивно изненадени од тоа што можат да го видат, бидејќи сликата за Преспа во последните две децении беше сосема поинавка.

13718817_1815832375321071_5246240499005006393_n

Некогаш беше едно од најпосетуваните езера, потоа го забоиравивме, но сега се враќа на листата на туристички дестинации.

13697231_1815832441987731_1728698586217963649_n

И советуваат дека ова место треба да биде турисичка дестинација во текот на целата година.

Секој ден имаат и организиран превоз, со поаѓање во 10:30 од пред Пуб Конект и враќање во 19:00 од плажата Конект во Сливница.