Словачка испрати уште 25 полицајци на македонско-грчката граница

0
453
People cross the borderline on their way to a temporary holding center for migrants in the early morning at the border between Serbia and Hungary in Roszke, southern Hungary, Monday, Sept. 14, 2015. (AP Photo/Matthias Schrader)

Нови 25 словачки полицајци се распоредени на македонско-грчката граница за да им помогнат на македонските колеги за справување со бегалската криза. Тие се дел од третата мисија во земјава, чие комплетирање е предвидено за 24 јули.

Според агенцијата СИТА, словачката полиција разговарала со македонските колеги за можноста да се испратат дополнителни полициски сили во Македонија и во септември и во декември.