Слупчане, Матејче и Арачиново под полициска контрола

0
911

Слупчане, Матејче и Арачиново се под полициска контрола, дознава 24 вести. Според засега достапните информации косовска група наводно извршила упад на македонска територија кај село Слупчане. Полицијата се соочува со вооружена група наводно поврзана со затворените од кумановските настани и таканаречениот командант Соколи. Според извори на телевизијата кои како што наведуваат за сега се неофицијални информации, ангажирани се хелихоптерски единици и полиција од редовниот состав.