„Службен весник на РМ“ ја објави Одлуката за изборот на Талат Џафери

0
998

Во денешниот број на „Службен весник на РМ“ е објавена Одлуката дека Талат Џафери е избран за претседател на Собранието на Република Македонија, со што тој официјално ќе ја преземе функцијата во македонското Собрание.

Од „Службен весник на РМ“ потврдуваат дека бројот е отпечатен и весникот веќе се дистрибуира. Потоа, како што информираат оттаму, ќе биде подготвено електронското издание на денешниот број на весникот.

Талат Џафери беше избран за претседател на Собранието на Република Македонија на 27 април, а за неговиот избор гласаа пратениците од СДСМ и од албанските партии. По изборот, Џафери најави дека следната собраниска седница ќе ја свика откако претседателот Иванов ќе му го додели мандатот за формирање нова Влада на Заев.