Снег на северот од Црна Гора

0
906

Снег како во декември, на северот на Црна Гора на сред мај, а читателите на црногорските медиуми испраќаат фотографии.

Снег паѓа во повеќе мали места на северот во Црна Гора, во Плевље, во Рожај, на Жабјак…

Почетокот на втората половина на мај го одбележа снег, што не е вообичаено за овој период од годината./крај/мф/бб