Снег во БиХ и Хрватска

0
416

Снег падна во делови на Хрватска и Босна и Херцеговина.

Снег има во Лика,  Брач, Херцеговина, Томиславград. Поради снегот прекинат е сообраќајот на патот Посушје-Томиславград, каде во местото Студена Врила се попречени камиони. Се остварија прогнозите на метеоролозите за снежно невреме. Во Хрватска возачите се предупредени да внимаваат на влажните коловози, а поради магла видливоста е намалена.