Снег во Македонија

0
511

Врвовите на Шар Планина и Кораб веќе се побелени од снежните врнежи. Во текот на вчерашниот ден нови врнежи од снег на Шар Планина.
Снег и на Кораб. Во некои делови, снежната граница накратко се спушти до 2300 м.

Пред три дена снег заврна и на врвот Пелистер на Баба планина.