Снег во Македонија

0
576

Снежни врнежи во текот на ноќта ја зафатија Македонија, односно нејзините повисоки места. Според информациите, слаба снежна покривка е формирана на врвовите во Маврово и на Шар Планина, поточно на Попова Шапка. Врнежи од снег се регистрирани и на планинскиот превој Стража. Од градовите, снежна покривка е регистрирана во Дебар и во Кратово.