Снегот ги однесе битолчани на Пелистер

0
1787

Врнежите од снег направија околу 40 см снежна покривка на Баба планина, така велат оние кои денеска беа таму. Неделата ја искористија да уживаат во зимската идила на ски терените кај Копанки со оглед на фактот дека последниве години се помалку снег се задржува и на Баба планина.

Денеска искачувањето со жичарницата беше бесплатно во знакот на стартот на ски сезоната.

Исто таа работи и ски лифтот.

12508920_10153881155732188_2866680342983599629_n

12552873_10153881155117188_5761519451789875641_n

12540443_10153881167207188_422094000_n

12583863_10153881167217188_1630933251_n

12596136_10153881167212188_1224930711_n

12570947_10153881167232188_1014816401_n

12548843_10153881155742188_2067212030963529000_n

12572942_10153881155067188_4892140496183307350_n

Фотографии на Милан Мишковиќ.