Снимен моментот на уривањето на кранот врз најсветата џамија во светот

0
2038

65 верници загинаа, а 154 се повредени кога огромен градежен кран се урнаврз Големата џамија во Мека, само една недела пред таму да почне годишниот аџилак. Трагедијата ја предизвикале силните ветрови и поројните дождови во областа.

Големата џамија во Мека (позната и како Масџид ал-Харам) е најголемата џамија во светот. Таа го опкружува најсветото место на исламот, Каба, во градот Мека. Муслиманите секогаш се свртени кон Каба при извршувањето на задолжителните дневни молитви.

http://www.mkd.mk/svet/vesti/snimen-momentot-na-urivanjeto-na-kranot-vrz-najsvetata-dzhamija-vo-svetot-video