Снимки со дрон од уништените Аматриче и Пескара дел Тронто

0
1298

Морбидна снимка од населбата Пескара дел Тронто, во регионот Марке, комплетно срамнета со земја од земјотресот што синоќа ја погоди централна Италија. Снимката го покажува степенот на уништувањето, додека спасувачите се качуваат по урнатите покриви во надеж дека ќе најдат некого жив.

www.mkd.mk

Друго видео направено со дрон го покажува гратчето Аматриче, во регионот Лацио, кое исто така е срамнето со земја.