Со 22 милиони евра ќе се реконструираат пет регионални правци

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Со инвестиција во вредност од 22 милиони евра ќе се реконструираат пет регионални правци ова го најави премиерот Никола Груевски при посетата на Демир Хисар и Ресен за време на викендот. Патните правци биле во должина од 70 километри, .

gruevski

„Ќе се реконструираат патните правци Битола – Ресен – Буково, Смоларе – Мокрино, Брвеница – Гостивар“, изјави премиерот Груевски
И градоначалниците на Ресен и Демир Хисар со најава дека интензивно се работело во областа на инфраструктурата во двете општини

blazevski

Премиерот додаде дека покрај овие пет регионални патишта, континуирано работеле и на автопатиштата. Работите и на патиштата и на автопатиштата какако што нагласи премиерот се одвивале со добра динамика и согласно планот

GOKO OLIVERA PRESPA 15 07.Still002

Share.