Со ансамблот „Македонија“ вечерва на Илинденските денови во Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Вечерва во Пациото на Завод и музеј-Битола се одржа првата фестивалска вечер на 50-то издание на Републичкиот фестивал на народни игри и песни „Илинденски денови“.

На програмата на првата вечер беше концертот на ансамблот „Македонија“. Фестивалот започна со традиционалното „Комитско“, но заради пандемијата со Ковид 19 и протоколот за организирање на јавни настани, изведбаше беше прилагодена согласно мерките за заштита.

 

Share.