Со дефиле по Широк Сокак одбележан Меѓународниот ден на „Белиот стап“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Сојузот на слепи лица од Битола заедно во соработка со Лајонс клубовите од Битола , денеска со дефиле на Широк Сокак го одбележаа 15 ти октомври, Меѓународниот ден на „ Белиот Стап“. Уште еднаш укажаа на своите проблеми и потребни кои што им се неопходни за живеење како и останатите лица. Укажаа дека се и тие рамноправен дел од ова општествтво и дека не смеат да бидат заборавени и дискриминирани. Слепите лица се движат само со бел стап, со куче водич или со помош на друг човек.

 

Share.