Со еден од најуспешните земоделци во Пелагонија

0
873

Митат Исмаиловски е земјоделец од селото Будаково. Денеска бевме на неговата фарма. Обработува голема земјоделска површина, а опремен е меѓу другата механизација и со еден од најсовремените трактори на светот американскиот JOHN DEERE. И тој вели дека оваа земјоделска машина е вистинско чудо. Задоволен е од дејноста со која се занимава и вели дека не планира да го напушти земјоделието. Со него зборувавме и за тоа колку тој се информира преку новиот веб портал Зелена берза.