Со Фолтин на „Битола отворен град“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

На годинашното издание на „Битола отворен град“ кој го организира Младинскиот културен центар, пред битолската публика настапи и групата Фолтин.

Пред концертот на Хераклеа разговаравме со Бранислав Николов за музиката и нејзиното опстојување на македонската сцена. Тие се долги години присутни на неа, но вели дека жално е кога некоја група пред време ќе ја заврши својата работа. Има групи кои се експлозивни, но дека експлозијата кратко трае, вели тој.

Со него зборуваме и за музиката за филм, за музиката која треба да се доживее, но и надвор од филмот да се слуша.

Share.