Со Комитското отворени Илинденските денови 2016

0
2444

На сцената на ракометното игралиште во Битола, вечерва беа отворени 46-те Илинденски денови, фестивал на народни игри и песни.

Традиционално со Комитското во изведба на КУД Илинден беше отворен републичкиот фестивал на кој годинава особено интерес привлекоа фолклорните групи од Шпанија и Мексико, кои својот фолклор го презентираа на првата фестивалска вечер.

Фестивалот за отворен го прогласи пратеникот Зоран Илиоски во името на Собранието на Македонија кое е покровител на овој фестивал.

На присутните им се обрати и директорот на Центарот за култура Борче Димитровски.

13653143_1348134158534245_925261093325476948_o

13680694_1647247065593113_5746607469981947328_n

13775562_1647246825593137_3070887057252205907_n

13876350_1647246758926477_6648069186995268962_n

13662234_1348134265200901_2326669219629415816_o

13680053_1348134271867567_5243493794264960152_o

13652889_1348134361867558_7553389344572085998_o

13876113_1348134031867591_6697863605810651645_n