Со музика на релација Скопје -Битола

0
1177

Како сто и осумдесеттина километри со воз од Скопје до Битола да поминат брзо ?

Кој патувал со воз до Скопје и обратно знае добро дека времето бавно минува. Неколку студенти се обидоа да го направат овој монотон и долг пат интересен. Станува збор за Битолските студенти Лука Тошев и Димитар Михајловски и прилепчанецот Филип Јездиќ, тројцата студенти на музипчката академија во Скопје. Оваа снимка е направена минатата година но изведбата на легендарната нумера Кашмир на Лед Цепелин звучи вонвременски.Денес ги контактиравме да видиме што прават и ни најавија дека за многу наскоро треба да очекуваме професионално видео со нов музички материјал.