Со пари од ИПА фондовите ќе се реконструира Музејот на албанската азбука

0
1745

Со средстава од ИПА фондовите за прекугранична соработка ќе се реконструра Музејот на албанската азбука во Битола. Според Бурим Керими, советник од ДУИ во Советот на Општина Битола, објектот ќе се реконструра во надворешниот дел, фасадата, но и внатрешноста на објектот. Средствата за оваа намена се движат околу 300 000 евра, пишува порталот Апла.мк.

Музејот денеска го посети и претседателот на Албанија Илир Мета кој е во посета на Битола.