Со Пеце и Сашо во „Два пати исто, но сепак различно“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во оваа емисија со Пеце Зачевски и Сашо Ружин за групата „Премиер“.

Формирана беше во април 1988 година. Велат дека  ја формираше со посебна цел,  учество на тогаш актуелниот Поп Рок Фест во Скопје.

Четврфиналната вечер беше во Битола, а полуфиналето и финалето во Скопје, каде го освоиле првото место, што било голема сатисфакција за нив.

Овој фестивал ја имал целта сите тогашни млади музичари и бендови да се претстават на овој фестивал со авторска музика.

Така и оваа битолска група долго време се подготвувала за овој фестивал. Во емисијата зборуваат и за нивните други настапи и забави во тоа време, а и за сегашноста.

Share.