Со полагање на цвеќе во Битола одбележан Илинден

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Пред споменикот на двата илиндена во центарот на градот и на споменикот на Илинден во храмот Св.Недела во Битола претставници од Општина Битола предводени од градоначалникот, претставници на политички партии и претставници на Сојузот на борци положија свежо цвеќе по повод големиот македонски државен празник 2 Август на кој се одбележува 71-годишнината од одржувањето на АСНОМ и 112-годишнината од Илинденското востание

CVEKJE 4BOREC ALEKSANDAR BORCE CVEKE SVEKE 3 CVEKJE DOM CVEKE 6

Share.