Со шампионот во мотокрос Христиан Илиоски

0
5143

Почна на 7, а сега има 24 години. Точно седумнаесет години се занимава со овој спорт. Вели дека досега искршил околу 15 мотори, но тоа не било многу, за разлика од многу други познати и признати во светски рамки кои само во текот на една година менуваат по неколку мотори.

Бидејќи нема соодветни услови за тренинг овде, ги користи трките во Грција за да тренира, а вели дека и по малку ги нервирал во Грција оти бил многу добар.

13394115_1229885333690814_9139836928244731910_n

Од Босна и Херцеговина се врати со голема награда, а сега се подготвува за источно -европска титула.

13413085_1229885330357481_6060243529565653337_n

Тој е шампион во Македонија и веќе неколку години вели дека немал конкуренција.

Со финансии  се снаоѓал сам, а дури е и тренер на млади луѓе од Србија.

13394012_1229885380357476_3451801294019554843_n

Денеска со него се сретнавме на патеката во Братиндол.