Со Цане Николовски на Широк сокак

0
3665

Познат за јавноста по групата од нивното време Мадригали, најголемата популарност се чини дека ја стекна со песната Жаклина и група Елита, тој веќе подолго време живее и работи во Шпанија.

Денеска со Цане Николовски се сретнавме на Широк сокак. Дојден е во родниот крај за да работи на она што го правел целиот свој живот, а тоа е музиката.

Во Аликанте има ресторан, но нема многу Македонци, па најчесто таму се занимава со песни на англиски јазик.

Затоа почесто доѓа во Македонија каде може да го направи она што најдобро умее да го прави, да создава македонска музика.