Со Жанета Здравковска за покривањето на изборите

0
438

Граѓаните односно гласачите преку медиумите имаа можност како и на секој изборен циклус да гледаат се што се однесува на предизборието и на денот на гласањето.

Се гледаат, слушаат и читаат изјавите, ветувањата, претставувањата на кандидатите, платфромите и се она што ги придружува речиси сите избори.

Но, што прават новинарите, како тие ги покриваат изборите, со што се соочуваат, како изгледа еден нивни работен ден среде кампања и сл.

На оваа тема во серија интервјуа разговаравме со колеги од Битола.

Денешното интервју со новинарката Жанета Здравковска.