Собир на ГДОМ и протест на Протестирам

0
1128

Синоќа во Битола и ГДОМ и Протестирам низ улиците на градот.  Граѓанското движење за одбрана на Македонија се собра кај офицерскиот дом. По говорот во кој кажаа дека тие се за одржување на изборите на 5 јуни и дека се противат на како што велат деструктивните сценари во Македонија, продолжија по Широк сокак.

protesti

Граѓанската акција Протестирам и синоќа го започнаа протестниот марш од плоштадот Магнолија упатувајќи се кон згардата на општина Битола. Повлекување на аболицијата, одложување на изборите и оставка од Талески се нивните барања.