Собир на ГДОМ на Магнолија

0
3686

Вечерва на плоштадот Магнолија  собир на Граѓанското движење за одбрана на Македонија и против како што велат деструктивните сценарија спроведувани од опозицијата, рушењето на волјата на народот и одбрана на државата и институциите.

13059435_10208146422689862_924760193_n

Од ГДОМ велат дека нема случај никаде во светот опозиција да бега и да се плаши од избори. „ Деструкцијата не е опција со која државава оди напред. Насилието не е опција која ќе донесе подобро утре за народот, затоа е потребна одлучност со каква располага нашиот народ, народот ќе си ја одбрани државата, слободата и зачува мирот“ истакнуваат од ГДОМ.

13020174_10208146173283627_2041332904_n

13020333_10208146160883317_216996299_n

13022418_10208146240045296_513534113_n

13023269_10208146407849491_665474353_n

13023290_10208146377288727_1756426619_n

13059435_10208146422689862_924760193_n

 

13059788_10208146245405430_294053657_n

Паралелно полициски кордон беше поставен пред зградата на опозоциската СДСМ.

13023388_10208496009291781_1313720465_n