Собир на ГДОМ, протест на Протестирам, а за изборите заседаваше и Советот на Битола

0
1189

ГДОМ и синоќа со собир против како што велат деструктивната политика на опозицијата и барање за избори на 5 јуни. Поминаа пред седиштето на СДСМ повикувајќи ги да излезат на избори.

Протестирам со марш од Магнолија до зградата на општина Битола, а потоа го блокираа сообраќајот на кружниот тек кај здравствениот дом, барајќи повлекување на аболицијата, оставка од Талески и повлекување на одлуката за избори на 5 јини.

Денеска пред советниците во советот на општина Битола неколку точки поврзани со изборите на 5 јуни. Опозицијата рече дека нема да гласа за ваков дневен ред.