Собранието ќе гласа за новите министри на ДУИ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Предлогот за избор на членови на Владата на Република Македонија и предлогот за именување заменици-министри се на дневен ред на денешната 100-та собраниска седница.

Новите министри, кои ги предложи лидерот Али Ахмети, се непознати за јавноста, а доаѓаат од Унијата на млади, како и од Државниот универзитет во Тетово. Тие се очекува да бидат избрани во следните неколку дена.

 

Share.