Собранието ќе расправа за Законот за стечајците

0
345

Собранието денеска ќе ја продолжи 12. седница на која треба да расправа за Предлог-законот за материјално обезбедување на невработените лица поради приватизација на претпријатијата со доминантна сопственост на државата, во јавноста познат како закон за стечајците.

Законот е поднесен од пратеници од парламентарното мнозинство, а со него се очекува да се реши статусот на стечајците кои не беа опфатени со претходниот закон.

Вчера, со 70 гласа „за“ и ниту еден воздржан и против, пратениците го изгласаа Законот за минимална плата кој предвидува таа да изнесува 12.000 денари.