Сончево со температура до 27 степени

0
583

Сончево ќе биде во најголем дел од денот. Локална облачност, особено над планинските предели ќе има попладне, но без услови за дожд.

Ќе биде умерено топло, речиси идентично на петок. Максималната вредност на температурата ќе биде во границите од 26°С до 28°С во поголем дел од котлините, а на југоисток околу 31°С.

Во Битола до 27 степени.