Сончево време

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Викендот во Македонија ќе започне со релативно фино време. Без некои очекувања за дожд, освен доцна попладне во планинскиот крај во западниот дел од земјата, и тоа сосема слабо проврнување. Умерена облачност се очекува во текот на денот, а попладне ќе има тенденција на намалување на и облачноста во источниот регион.

 Температурата нема да биде особено висока.

Од 34°С до 36°С долж повардарието, околу 30°С во југозападниот регион и околу 33°С во котлините од источниот крај.

Share.