Состанок на работната група за промена на изборните правила

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Денеска треба се одржи првата средба на работната група на партиите потписнички на договорот од Пржино со посредништво на белгискиот експерт Питер Ван Хојт.

Тема на разговорите ќе бидат измените на законите поврзани со изборите,  избирачкиот список и прашањето за гласањето на дијаспората.

На денешната средба треба да се дискутира и за измена на составот на Државната изборна комисија (ДИК).

Share.