Состојбата со Ковид 19 во Австралија се смирува

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Епидемиолошката состојба во Австралија се смирува, властите во државата Јужна Австралија регистрираа само едно новозаразено лице и ги укинаа строгите ограничувачки мерки три дена пред закажаниот рок.

Во другите австралиски држави нема повеќе нови случаи на Ковид-19 повеќе од една недела, но нема и нови смртни случаи кај пациенти со овој вирус.

Силни ограничувачки мерки беа воведени во Јужна Австралија на почетокот на неделава поради неточни информации за едно новозаразено лице и како последица на стравувањата од масовно ширење на инфекцијата.

Иако вонредните мерки ќе бидат релаксирани, тие нема да бидат укинати во целост, особено не забраната за масовни собири.

Share.